Presuda bez dokaza – odbrana Miškovića ulaže žalbu

Presuda bez dokaza – odbrana Miškovića ulaže žalbu

Bez ijednog dokaza Miroslav Mišković osuđen u prvom stepenu za pomaganje sinu Marku u utaji poreza, navodi se u saopštenju Delta Holdinga. Odbrana će na ovu presudu uložiti žalbu nadležnom višem sudu.

“Posebno veće Višeg suda odbilo je da sasluša sve svedoke i da izvede dokaze koje je predložila odbrana. Nijedan dokaz i nijedan svedok tuzilastva nisu potvrdili navode optužbe. Osuđeni Miroslav Mišković nije bio na funkciji koja je odgovorna za zakonitost poslovanja. Bez obzira na sve pomenute činjenice, presuda je donesena, ali pravda nije dostignuta”, saopštava Delta Holding.

Miroslav Mišković, braniće svoje prava, zagarantovana Ustavom Republike Srbije, pred nadležnim institucijama uz puno poštovanje pravosudnog sistema države Srbije kao i do sad. To podrazumeva: vraćanje putne isprave i omogućavanje poslovanja u inostranstvu; oslobađanje zamrznute imovine vredne više od 40 miliona evra; vraćanje položenog jemstva od 12 miliona evra; i najzad, donošenje drugostepene i pravosnažne odluke koja će potvrditi neistinitost prvostepenih optužbi.
Procesom i medijskom kampanjom, Miroslavu Miškoviću, njegovoj porodici i kompaniji Delta Holding načinjena je neprocenjiva šteta, narušeno zdravlje i ugled, naneti veliki materijalni gubici i izgubljena značajna dobit.
Uprkos nastavku procesa i negativnog uticaja koji proces ima na njegov život privatno i poslovno, Miroslav Mišković će se u narednom periodu potpuno posvetiti realizaciji poslovnih planova Delta Holdinga, pre svega investicijama od državnog značaja u oblasti nekretnina, od kojih se očekuje pokretanje građevinske industrije Srbije i zapošljavanje 8 do 10 hiljada ljudi.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.