Mišković ne rasprodaje imovinu

 

Štampa:

Mišković prodaje imovinu!

Najbogatiji Srbin, uhapšeni vlasnik Delte Miroslav Mišković, nalazi se u finansijskim problemima. Bankari, kako saznajemo, sve češće odbijaju da kreditiraju njegove poslove, pa je on zato iz zatvora najbližim saradnicima naložio da prodaju delove imperije!

 

Saopštenje Delta Holdinga:

Miroslav Mišković ne raspodaje imovinu. 

Kompanije u sastavu Delte posluju uobičajeno, kako sa bankama, tako i sa domaćim i stranim partnerima.

 

– Već neko vreme traže se kupci za Kosta kofi i Delta Sport, a odskora su na listi za prodaju i zastupništva Honde i BMW – kaže izvor Informera, visokopozicionirani menadžer u Miškovićevoj kompaniji. Prema njegovim rečima, Delta i dalje posluje u plusu, ali…
– Banke sve češće odbijaju da refinansiraju naše kredite i da nam po povoljnim uslovima odobre nove pozajmice. To nam i te kako otežava posao, ali daleko od toga da smo u nerešivom problemu… Međutim, upravo da bismo izbegli probleme u budućnosti, doneta je odluka da se prodaju neki poslovi – kaže naš izvor.
On juče nije želeo da nam kaže koliko je Delta trenutno zadužena, ali nam je iz više nezavisnih izvora potvrđeno da su ukupni dugovi veći od 500 miliona evra! S druge strane, jedan od najpoznatijih srpskih biznismena tvrdi da su mu Miškovićevi saradnici ponudili da kupi dva lokala u Knez Mihailovoj! On objašnjava da se u poslovnom svetu lokali u Knez Mihailovoj tretiraju kao „porodični nakit“ koji se prodaje samo u krajnjoj nuždi.
– Ako neko prodaje lokal u Knezu, to znači da je u velikom problemu! – kategoričan je naš sagovornik.

Međutim, u Delti zvanično tvrde da je „sve u najboljem redu“ i da nema govora o rasprodaji imovine.

– Kompanije u našem sastavu posluju uobičajeno kako sa bankama, tako i sa domaćim i stranim partnerima – poručili su nam iz Miškovićeve kompanije.

Ekonomista Aleksandar Stevanović kaže da ga ne čude vesti o prodaji Miškovićeve imovine.

– Meni je sasvim logično da on u ovom trenutku pokuša da prebaci svoj posao iz zemlje.
 

Izvor: Informer, 1. Mart, 2013.  (odgovor je poslat redakciji Informera pre objavljivanja teksta. Tekst u Informeru objavljen je sa naslovom suprotnim od izjave u Deltinom saopštenju)

Post navigation