Branilac: “Sve smo dalje od nezavisnog pravosuđa”

Branilac: “Sve smo dalje od nezavisnog pravosuđa”

“Sve smo dalji od samostalnog i nezavisnog pravosuđa”, navodi se u izjavi advokata Zdenka Tomanovića, branioca Miroslava Miškovića.
“Nažalost, u predmetu u kojem je nametnuta pretpostavka krivice, u kojem su prethodnog sudiju smenili zbog njegove samostalne odluke, u kojem su čak svi advokati protestom izostali sa suđenja zbog nejednakog tretmana građana pred sudom, pažljivo sastavjeno sudsko veće nije imalo hrabrosti ni želje da odluku donese isključivo na osnovu dokaza.”

“Bliska budućnost će ovu odluku učiniti paradoksom, ne samo što navodni pomagač dobija veću kaznu od navodnog izvršioca, već i zato što je baš sudsko veće pismeno pitalo i Skupštinu i Ministarstvo finansija, da li je pre 8 godina bilo poreske obaveze, jer su tada sve ekspertske agencije, tadašnja ministarstva, poreska uputstva, nauka i stručna javnost, smatrali da nema poreske obaveze, a onda su osudili Miškovića da je jedini on tada znao da poreska obaveza postoji i da je hteo da njegov sin utaji baš taj porez za koji je kompletna stručna javnost tvrdila da ga nema.”
“Za centralno krivično delo zbog kojeg je Mišković uhapšen, zbog kojeg je vođen snažan političko-pravosudni marketing, Mišković je oslobođen, ali izgovor kojim je data forma političkim obećanjima, nađen je u pretpostavkama da je Mišković navodno savetom pomogao sinu da utaji porez.”
“Nije odgovorno osuđivati na osnovu logiciranja i pretpostavki, nalaziti najrazličitije izgovore i opravdanja, jer je odgovornost za ovakve privremene odluke izvan pravne logike, na onima koji su svoje potpise na njih stavili, a ne na onima koji su takve presude javno obećavali i najavili.”

Post navigation

6 razmišljanja o “Branilac: “Sve smo dalje od nezavisnog pravosuđa””

 • pre 8 година

  Bezakonje nam je neophodno radi bezvlašća. Uvek je jadno i bedno: kad presudjuješ ubogom siromahu u ime društva bogatih, ali i kad presudjuješ imućnome da se dodvoriš sirotinji. Ni u jednom ni u drugom slučaju zakon nije isti za sve.

 • pre 8 година

  ‘Najveci borac protiv korupcije’ u Srba je naredio, mora biti osudjen i… poslusne nezavisne sudije su ispunile naredjenje. Ali vecina naroda koja je glasala za ‘najveceg i najnaprednijeg’ to ne razume posto po svoje misljenje idu na Pink…..

 • pre 8 година

  KAKO DOĆI DO NEZAVISNOG PRAVOSUĐA ??? CELA SRBIJA JE U PRAVOSUDNOM HAOSU, SVE SUDIJE SU POSLUŠNICI I VEZANI KAO SVINJSKA CREVA…… KADIJA TE SUDI, KADIJA TE TUŽI I BRANI !!!

 • pre 8 година

  Ja ne mogu da verujem kako se vi ponasate i kako vodite ovaj site. Da li vi uopste sta prenosite gospodinu Miskovicu.
  Ako kazem da mogu da mu pomognem i da me niko ne kontaktira pita o cemu se uopste i radi, ja to ne razumem.
  Zelim da pomognem, jer ne mogu da gledam ove vise a ne zato sto nekog volim ili ne.
  Pozdrav

 • pre 8 година

  POZDRAV ZA GOS.TOMANOVICA JER JE ON JEDINI ADVOKAT BEZ PREMCA.

 • pre 8 година

  molio bi da mi neko da tel.kontakt advokata Zdenka Tomanovica

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.