Predstavljen Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju Delta Holdinga

Predstavljen Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju Delta Holdinga

Na CSR skupu u hotelu Crowne Plaza Beograd kompanija Delta Holding predstavila je 6. CSR izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju u kojem su prikazana najznačajnija unapređenja poslovnih procesa, mere zaštite životne sredine, ulaganja u razvoj zaposlenih i humanitarne aktivnosti tokom prošle godine.

CSR izveštaj Delta Holdinga za 2014. godinu je četvrti izveštaj koji je napisan prema smernicama Global Reporting Initiative (GRI) i to prema novoj, zahtevnijoj G4 metodologiji. “To nam omogućuje da naš izveštaj bude razumljiv domaćim i međunarodnim poslovnim partnerima i da poredimo naša dostignuća sa dostignućima svetskih kompanija koje posluju u istoj oblasti”, rekla je na predstavljanju potpredsednik Delta Holdinga za strategiju i razvoj Marija Desivojević Cvetković.

DSC_4753

Tačnost podataka u Izveštaju verifikovao je KPMG, čiji je predstavnik, senior partner u ovoj revizorskoj kući Džejms Tornli, rekao je da novi G4 standardi omogućavaju bolje i kvalitetnije izveštavanje koje je u skladu sa interesovanjima stejkholdera.

Nakon što je menadžer za društvenu odgovornost Delta Holdinga Tijana Koprivica predstavila glavne stavke Izveštaja, predstavnici javnog, civilnog i privatnog sektora diskutovali su u panelu o pozitivnom uticaju kakav održivost razvoja kompanija ima na celokupnu društvenu zajednicu.

DSC_4781

Direktorka Trag fondacije Biljana Dakić Đorđević, vlasnica i urednica časopisa Ekonometar i Magazina Biznis Radojka Nikolić, rukovodilac Centra za zaštitu životne sredine Privredna komora Srbije Dušan Stokić i direktor Smart kolektiva Neven Marinović istakli su važnost saradnje, poštovanja zakonskih odredbi, praćenja evropskih trendova i promocije održivih filantropskih inicijativa. Bez obzira na nepovoljnu ekonomsku situaciju u društvu, potrebno je da kompanije strateški planiraju i informišu javnost o svojim aktivnostima, pogotovo kada se uzmu u obzir izazovi evropskih integracija koji se jedino mogu savladati saradnjom svih aktera u društvu, zaključili su panelisti “Održivi razvoj kompanija – razvoj zajednice”.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.