Delta donira 7,5 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Delta donira 7,5 miliona dinara za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Srbiji kroz socijalno preduzetništvo, šest udruženja građana, humanitarnih organizacija i zemljoradničkih zadruga dobiće od Delta Holdinga grantove u vrednosti većoj od 7,5 miliona dinara. Ugovore o dodeli grantova danas su potpisali predstavnici Delta Fondacije i predstavnici organizacija čiji su projekti pobedili na javnom konkursu pod nazivom „Zasad za budućnost“.

08.06.2015. Zasad za buducnost mapa COMPRESSED

Projekat „Zasad za budućnost“ pokrenut je u Delta Holdingu, sa željom da se unapredi poljoprivredna proizvodnja u oblastima voćarstva, povrtarstva i uzgoja svinja, a da se istovremeno pomogne neka od socijalno ugroženih grupacija stanovništva. Organizovan je konkurs na koji su mogla da se prijave sva socijalna preduzeća, bez obzira na vrstu registracije, pod uslovom da njihov projekat unapređuje poljoprivrednu proizvodnju i delom ili u celini rešava egzistencijalne probleme ugroženih društvenih grupa.

Na konkurs se prijavilo 66 socijalnih preduzeća, od čega su 43 prijave poljoprivrednih gazdinstava, a 23 udruženja i organizacija koja rade po principu socijalnih preduzeća. Od ukupnog broja prijavljenih inicijativa 34 pokrivaju oblast voćarstva, 14 povrtarstva, 15 uzgoj svinja, 2 voćarstva i povrtarstva, a prispela je i jedna prijava za izgradnju hladnjače.

Konkursna komisija, koju su činili predstavnici Delta Holdinga, Delta Fondacije, Delta Agrara, Trag Fondacije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Srbije, izabrala je šest najboljih inicijativa. Sa odabranima su potpisani ugovori, nosiocima projekta biće uplaćeni grantovi, a predstavnici Delta Fondacije i Trag Fondacije pratiće do kraja realizaciju projekata.

Delta Holding i Delta Fondacija spremni su da, u zavisnosti od uspešnosti ovogodišnjeg projekta „Zasad za budućnost“ u sledećoj godini višestruko podignu vrednost grantova. Želja pokretača programa je da se time poveća obuhvatnost ovog projekta i njegov uticaj na poljoprivredu Srbije i posebno socijalno preduzetništvo, kao pojam još nedovoljno poznat i razvijen u našoj zemlji.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.