Nova linija za testenine u Deltinom Danubiusu

Kompanija Danubius pustila je u rad novu liniju za proizvodnju kratkih testenina, u koju je Delta Agrar investirao 1,8 miliona evra.

Liniju je svečano otvorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada pokreće novu liniju

“Grad Novi Sad predano radi na sprovođenju jednog od prioritetnih ciljeva, a to je razvoj privrede i stvaranje povoljne poslovne klime. Naš plan je da stvorimo stabilno okruženje za privlačenje ulaganja i za  saradnju sa potencijalnim investitorima.

Danubiusu želim da nastavi da se razvija, da unapređuje svoje poslovanje, da proširuje svoje kapacitete i samim tim obezbedi i nova radna mesta našim sugrađanima”, istakao je Vučević.

Potpredsednik Delta Holdinga za poljoprivredu Milorad Sredanović objasnio je da će nova linija omogućiti proizvodnju testenina kvalitetnijih za jednu klasu, po metodama za ispitivanje kvaliteta testenine koje su usklađene sa Pravilnikom o kvalitetu žita, mlinskih i pekarskih proizvoda i brzo smrznutog testa. Danubius će tako potrošačima ponuditi domaći proizvod koji je po kvalitetu jednak testeninama najpoznatijih svetskih brendova.

Direktor Danubiusa Zoran Barjaktarović izjavio je da će Danubius, zahvaljujući ovoj investiciji, godišnje moći da proizvede 15.000 tona testenina. Dodao je da će, osim za mogućnost rasta obima proizvodnje i vrhunski i ujednačen kvalitet testine, nova proizvodna linija imati strateški značaj za rast izvoza, tržišnog učešća na domaćem tržištu i učvršćivanja pozicije brenda Danubius.

Danubius od 2006. godine posluje u okviru Delta Agrara i lider je na domaćem tržištu testenina. U sklopu fabrike nalazi se i moderan mlin, koji dnevno može da proizvede 300 tona najrazličitijih vrsta brašna, između ostalih i pšeničnu krupicu koja je osnovna sirovina za proizvodnju testenina. 

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.