Za projekat „Zasad za budućnost“ stiglo 66 prijava

Na javni poziv za dodelu finansijskih grantova za unapređenje poljoprivredne proizvodnje u okviru projekta „Zasad za budućnost“, prijavilo se 66 socijalnih preduzeća. Od ukupnog broja, 43 su prijave poljoprivrednih gazdinstava, a 23 udruženja i organizacija koja rade po principu socijalnih preduzeća.

Prema pravilima konkursa projekti su trebali da budu usmereni na razvoj poljoprivredne proizvodnje u tri oblasti: voćarstvo, povrtarstvo i uzgoj svinja. Od ukupnog broja prijavljenih inicijativa 34 pokrivaju oblast voćarstva, 14 povrtarstva, 15 uzgoj svinja, 2 voćarstva i povrtarstva, a prispela je i jedna prijava za izgradnju hladnjače.

zasad1

Svi projekti koji ispunjavaju uslove javnog poziva konkurišu za dodelu finansijskih grantova u ukupnoj vrednosti od 8 miliona dinara. Maksimalna vrednost pojedinačnog granta je 1,8 miliona dinara.

Odabrani projekti dobiće novčanu podršku, ali i stručne savete Delta Agrara, opremu, sadni materijal, a moguć je i otkup ili plasman proizvoda.

Predlagači projekata koje odabere stručna komisija, početkom juna potpisaće ugovor sa Delta Fondacijom o realizaciji finansijskih grantova.

Javni poziv za dodelu finansijskih grantova u okviru projekta „Zasad za budućnost“ bio je raspisan od 20. aprila do 8. maja. Pravo na učešće imala su sva socijalna preduzeća bez obzira na vrstu registracije (udruženja građana, zadruge, registrovana poljoprivredna domaćinstva itd.), registrovani na teritoriji Republike Srbije.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.