Delta prodala šoping-molove Delta City

Delta prodala šoping-molove Delta City

Kompanija Delta Holding prodala je šoping-molove Delta City u Beogradu i Podgorici južnoafričkom investicionom fondu Hiprop, koji je specijalizovan za akviziciju modernih i razrađenih šoping centara.

Prodajom šoping-molova Delta je još jednom pokazala sposobnost da stvori i razvije vredne biznise, što predstavlja misiju kompanije. Sa ovom poslednjom transakcijom Deltini prihodi od prodaje kompanija dostigli su iznos od 1,8 milijardi evra.

Novac od prodaje Delta će investirati u dalji razvoj poslova u real estate-u, agraru i distribuciji. U najveće najavljene projekte: šoping-mol Delta planet, hotel InterContinental i novu poslovnu zgradu u Beogradu Delta je spremna da, odmah nakon dobijanja građevinskih dozvola, uloži 250 miliona evra i time pruži novi podsticaj privredi Srbije.

Posebno je naglašeno da je Delta Holding u poslednjih deset godina, u budžet Republike Srbije po osnovu poreza i doprinosa uplatio dve milijarde evra. U skladu sa ovakvom kompanijskom praksom, svi postojeći porezi po osnovu prodaje šoping-molova biće plaćeni u Srbiji.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.