Za društvenu odgovornost 1,64 miliona evra

U 2016. godini Delta Holding je u društveno odgovorne projekte uložio 1,64 miliona evra. Zahvaljujući tome, pomoć je dobilo 67.155 ljudi u okviru 427 humanitarnih akcija.

Ovaj podatak objavljen je u izveštaju o održivom i odgovornom poslovanju Delta Holdinga koji je danas predstavljen u hotelu Crowne Plaza u Beogradu. To je 8. CSR izveštaj, a tačnost informacija, na zahtev Kompanije, proverila je revizorska kuća KPMG.

„Naša obaveza je da uočimo izazove sa kojima se društvo susreće i pokrenemo akcije za njihovo rešavanje. Zato smo u naše strateške planove uvrstili i teme održivog razvoja. Na taj način stvaramo vrednost i za nas i za društvo. Rezultati su merljivi i prikazani u našem najnovijem izveštaju“, rekla je Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik za strategiju i razvoj Delta Holdinga.

Tokom prethodne godine kroz projekat „Zasad za budućnost“ podršku je dobilo 11 socijalnih preduzeća koja posluju u oblasti poljoprivrede. U okviru projekta „Fond za budućnost“ stipendije i praktičnu edukaciju dobilo je 45 studenata poljoprivrednih škola. Zaposleni u Kompaniji su brinuli o 36 dece iz projekta „Treći roditelj“.

Delta Holding poklonio je svoju drugu zadužbinu, centar za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „ISKRA“ Gradu Kragujevcu. Ovaj sportski centar je u potpunosti prilagođen osobama sa invaliditetom i jedini je tog tipa u Srbiji.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.