NOVI PROJEKTI U EU I ZEMLJAMA REGIONA

NOVI PROJEKTI U EU I ZEMLJAMA REGIONA

Izlazak na međunarodno tržište najznačajniji je poslovni poduhvat Delta Holdinga u ovoj godini, saopšteno je na konferenciji za medije povodom poslovanja u prvim 6 meseci ove godine.

U prvom polugodištu završena je gradnja hotela InterContinental u Ljubljani (vrednost 50 miliona evra, početak rada u avgustu) i započeta gradnja šoping mola Delta Planet u Banjaluci (investicija 70 miliona evra, otvaranje na jesen 2018). Do kraja godine planirano je pokretanje novih projekata u zemljama Evropske Unije i regiona.

U prvih šest meseci ove godine prihod Delta Holdinga iznosi 30 milijardi dinara, što predstavlja rast od 13% u odnosu na isti period prošle godine. Najveći udeo u prihodu Holdinga (više od 50%) ostvaren je u Delta Agraru, a zatim u Delta Distribuciji. Delta je od početka godine u budžet Republike Srbije uplatila 6 milijardi dinara poreza.

Kako bi uspešno realizovao sve započete i planirane projekte, Delta Holding je ove godine raspisao konkurs za šestu generaciju mladih lidera ranije nego inače, u maju. Na konkurs pod sloganom „Vanredni konkurs za izvanredne ljude“ prijavilo se skoro 2000 kandidata, a u septembru će 30 izabranih započeti svoju karijeru u Delti.

Osim odličnih finansijskih rezultata, kompanija je dobila i nacionalnu nagradu za društvenu odgovornost i predstavila 8. izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju. U prvih šest meseci ove godine uložila je 337.000 evra u razvoj društvene zajednice.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.