Partnerstvo sa Delhaize Group – korak ka Evropskoj Uniji

Partnerstvo sa Delhaize Group – korak ka Evropskoj Uniji

Potpisivanjem ugovora između Delta Holdinga i Deleza Srbija je napravila veliki korak ka Evropskoj uniji. I ne samo Srbija, već i sve zemlje regiona u kojima posluje Delta Maxi.

Strateškim povezivanjem Delte i Deleza dobijaju sve zainteresovane strane.

Srbija i region ovom transakcijom dobijaju evropski način poslovanja u oblasti maloprodaje, koji donosi Delez grupa.

Delta dobija finansijsku podršku za dalje investiranje u oblasti agrara, kao i za smanjenje obaveza koje Kompanija ima. Poljoprivreda će kao što znate biti strateški biznis Delta Holdinga, a mi smatramo da agrar treba da bude strateško opredeljenje ne samo pojedinačnih kompanija kao što je Delta, već i srpske ekonomije u celini, i da je u poljoprivreda naša velika šansa.

Dobavljači koji sarađuju sa Delta Maxijem dobijaju novo tržište, pre svega mislim na Grčku, Rumuniju, Belgiju. Oni dobijaju i evropski model poslovanja koji primenjuje Delez grupa.

Zaposleni u Delta Maxiju dobijaju priliku da rade u uglednoj evropskoj kompaniji, po pravilima koja se primenjuju u Evropskoj Uniji.

Koristim priliku da podsetim da Delez nije prvi veliki investitor koji kroz saradnju sa Deltom dolazi u Srbiju. Mi smo ranije ostvarili značajna partnerstva sa kompanijama kao što su Banka Inteza i Đenerali, a one su među najvećim stranim investitorima koji su do sada ušli na srpsko tržište. I ne samo da su ušle na srpsko tržište, već ovde ostvaruju izuzetne rezultate. Danas se njima priključuje i Delez i verujemo da će i ova kompanija biti podjednako uspešna u Srbiji i regionu.

Delez se istovremeno pridružuje vrlo prestižnoj listi poslovnih partnera sa kojima Delta sarađuje. Među njima su između ostalih i: BMW, Honda, Nike, Costa Coffee, Bayer, Syngenta, Pioneer, Beiersdorf, InterContinental Hotels Group…

Bez obzira na buduću vlasničku strukturu kompanije, Delta će ubuduće biti strateški partner Deleza i vodiće računa o razvoju ove kompanije ne samo u Srbiji već i u regionu.

Na kraju, gospodinu Bekersu i kompaniji Delez hoću da poželim uspešno poslovanje u Srbiji i regionu i da poručim da u razvoju poslovanja može da računa na podršku Delta Holdinga.

(Miroslav Mišković prilikom potpisivanja ugovora sa Delhaize Group
o prodaji maloprodaje Delta Maxi)

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.