Odbrana traži oslobađajuću presudu za Miškovića

Odbrana vlasnika “Delta holdinga” Miroslava Miškovića zatražila je oslobađajuću presudu za njega, jer, kako su naveli, ne postoje dokazi da je Mišković vršio finansijske malverzacije sa putarskim preduzećima.

Zdenko Tomanovic

Na početku iznošenja završnih reči odbrane, Miškovićev advokat Zdenko Tomanović rekao je da je moguća samo oslobađajuća presuda, jer tužilaštvo traži kaznu na osnovu svog utiska.
“Uverenje bez dokaza ne može dovesti do okrivljujuće presude, jer dokaz je mera svake sudske odluke. Nedostatak dokaznog materijala najviše se vidi u odnosu na krivično delo poreske utaje.

Nijedna policija nikada nije podnela krivičnu prijavu protiv mog klijenta”, rekao je Tomanović u Specijalnom sudu u Beogradu.
Ukazao je i da tužilaštvo nije dalo “nijednu jedinu rečenicu” kojom bi dokazalo da je bilo poreske utaje, i da se “čak ime Miroslava Miškovića ne pominje”.
Prema njegovim rečima, u vremenu kada je Mišković navodno izvršio krivična dela nije postojala poreska obaveza.
Tomanović je naveo i da je tužilaštvo zauzelo stav u kom se podrazumeva da je Mišković davao savete svom sinu Marku Miškoviću, a u da je u tom stavu imalo podlogu u kampanji koja je vođena od početka, zbog čega je odbrani teško da “obori pretpostavku krivice”.
“Ta kampanja je napravljena putem medija, ali i političke elite kako bi se stvorila predstava da postoje dokazi da je Miroslav Mišković izvršio krivično delo poreske utaje i da su postojali razlozi za njegovo hapšenje”, dodao je Tomanović.
Marko Mišković i Milo Đurašković oslobođeni su optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima i kruševačkom “Fabrikom maziva”.
Vlasnik “Delte” je proveo osam meseci u pritvoru, a pušten je uz jemstvo od 12 miliona evra.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.