Ministar pravde protiv – ministra pravde

Ministar pravde protiv – ministra pravde

„Ni u jednoj civilizovanoj zemlji nije dozvoljeno da ministar pravde komentariše sudske odluke, pa tako i u Srbiji. I ja ću se toga držati“, izjavio je krajem maja ministar pravde Srbije Nikola Selaković, a mediji preneli u svojim izdanjima od 30. maja. Ova izjava srpskog ministra bila bi uobičajeni gest poštovanja nezavisnosti sudstva, da ne postoji nešto što se događalo godinama ranije. A to je čitava serija Selakovićevih javnih istupanja u kojima se direktno izjašnjavao o postupku koji se vodi protiv najuspešnijeg srpskog biznismena Miroslava Miškovića.

U tim izjavama Selaković je ocenjivao da li će Mišković pobediti u procesu koji se vodi. Optuživao ga je za štrajk u pravosuđu (bez ijednog dokaza), izjašnjavao se o pojedinim procesnim radnjama postupajućeg sudije.


“Jedno je jasno: Miroslav Mišković sa svojim advokatima neće pobediti državu Srbiju i Vladu Srbije”, jedna je od izjava Selakovića.
“Da li sam spominjao Miroslava Miškovića, da, jesam, i nemam problem sa tim da ga pomenem, zašto ga pominjem? Sutra, kada bi se desilo da se donese oslobađajuća presuda Miroslavu Miškoviću, cela Srbija bi skočila na ministra pravde da mu kaže da je kriv za to“, otvoreno kaže ministar za državnu agenciju Tanjug.
Opširniju listu izjava ministra pravde u kojima komentariše postupak protiv Miškovića, možete pročitati OVDE.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.