Mrkonjić: Mišković mi nikada ništa nije tražio

Mrkonjić: Mišković mi nikada ništa nije tražio

Bivši ministar Milutin Mrkonjić izjavio je u Specijalnom sudu da vlasniku Delta holdinga Miroslav Mišković nije bio vlasnik putarskih preduzeća.

Mrkonjić je naveo da, prema njegovim saznanjima, Mišković nije bio vlasnik putarskih preduzeća. 

Mrkonjić je ovo izjavio na objedinjenom suđenju vlasniku Nibens korporacije Milu Đurškoviću, vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću i ostalim optuženima za oštećenje putrarskih preduzeća.

“Kao vlasnik “Nibensa” koji je dobio poslove na Koridoru 10 i 11 pojavljivao se Đurašković i koliko ja znam, on je bio vlasnik”, rekao Mrkonjić napominjući da nije proveravao, ali da je Đurašković prisustvovao svim sastancima.

Odgovarajući na pitanja odbrane, bivši ministar je naveo da smatra da Nibens grupa ne bi propala da njen vlasnik – Đurašković, nije bio uhapšen.

Mrkonjić je napomenuo da kao ministar nije mogao da utiče, niti je uticao, na to ko će dobiti poslove, jer su se poslovi dobijali na tenderima.

Takođe je ispričao da su kod njega, u vreme dok je bio ministar, dolazili mnogi privrednici, ali ne i Mišković.

Mrkonjić je potvdio da poznaje vlasnika Delte od 90-ih, ali da ga nije sreo od petooktobarskih promena.

Nakon toga, pitanje mu je postavio i optuženi Miroslav Mišković.

Vlasnik Delte je pitao bivšeg ministra pred sudskim većem da posvedoči da li mu se ikada obraćao u vezi poslova oko putarskih preduzeća.

“Ne, nikada. Ni za te, niti vezano za bilo koje druge poslove”, odgovorio je Mrkonjić.

On je u septembru 2014. godine već saslušavan kao svedok na tom suđenju, pre nego što je u februaru ove godine počelo objedinjeno suđenje za oštećenje putarskih preduzeća i Fabrike maziva iz Kruševca.

Đurašković i ostali optuženi za oštećenje kruševačke fabrike maziva su mahom i na optužnici za oštećenje putarskih preduzeća zajedno sa Miškovićem i još tri optužena, pa im je suđenje spojeno u isti postupak, koji je početkom februara krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice.

Protiv Miškovića i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Izvor: B92

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.