Delta Holding stipendira 45 učenika poljoprivrednih škola

Delta Holding stipendira 45 učenika poljoprivrednih škola

Četvrdeset pet učenika srednjih poljoprivrednih škola iz Zrenjanina, Sombora i Futoga od ove godine biće stipendisti Delta Holdinga, u okviru programa Fond za budućnost. Oni su, kao 10. generacija stipendista, danas prisustvovali svečanom prijemu u poslovnoj zgradi Delta Holdinga u Beogradu.


„Upisala sam poljoprivrednu školu jer se moja porodica bavi poljoprivredom i želela sam da steknem znanje koje će mi omogućiti da im pomognem i unapredim naše domaćinstvo“, rekla je stipendistkinja programa Jovana Vidaković.

 

„Zadovoljstvo mi je da vidim mlade koji su za svoj poziv odabrali poljoprivredu i koji će sutra, uz našu podršku, postati deo moderne, efikasne, intenzivne, profitabilne poljoprivredne proizvodnje kakva je Srbiji potrebna. To se postiže samo visokom tehnologijom i uz školovane i motivisane ljude, kakve imamo u Delta Agraru, i kakvi ćete sutra biti i vi“, poručio je stipendistima direktor Delta Agara Ivan Kostić.

 

Program „Fond za budućnost“ traje dve godine i obuhvata: mesečnu stipendiju u iznosu 10.000 dinara, teorijsku poslovnu obuku i stručnu praksu na Deltinim imanjima u Čelarevu, Apatinu i Kikindi. Po završetku programa stipendisti će imati i mogućnost zaposlenja u Delta Agraru.

DSC_6693

„Naši đaci imaće priliku da steknu praktično iskustvo kakvo škola ne može da im pruži, a stipendija će ih motivisati da bolje uče, zbog čega je program višestruko značajan“, rekla je direktorka Poljoprivredne škole u Zrenjaninu Milica Tomin Damnjanović

Ove je prva školska godina u kojoj se sprovodi izmenjen program „Fond za budućnost“. Do sada je program uspešno završilo 264 mladih bez roditeljskog staranja, iz ustanova socijalne zaštite. Delta Holding će od sada program fokusirati na učenike srednjih poljoprivrednih škola, jer u narednim godinama modernu i efikasnu poljoprivredu vidi kao jedan od svojih najvažnijih biznisa. Znanje stručnjaka iz Delta Agrara na ovaj način prenosiće se na učenike i buduće mlade poljoprivrednike, sa ciljem da oni u budućnosti unapređuju standarde poslovanja u ovoj oblasti, a sebi obezbede perspektivnu budućnost.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.