Vlasnik Delte izgubio novac na jemstvu

Vlasnik Delte izgubio novac na jemstvu

Vlasnik kompanije Delta Holding Miroslav Mišković izgubio je milion evra na jemstvu od 12 miliona evra koje je morao da položi da bi izašao iz pritvora. Mišković je naime jemstvo položio, po nalogu Specijalnog suda, u dinarima, i to u gotovini. Te pare stoje u sudskom depozitu, pa ni država od njih nema koristu, a od trenutka kada su uplaćene do danas domaća valuta oslabila je gotovo deset odsto.

Sam Mišković je, govoreći pre dva dana u sudnici Specijalnog suda, gde je ročište odloženo zbog štrajka advokata, kako mu posao trpi jer mu ne daju pasoš da ode u London, podsetio da je jemstvo dao u dinarima.

– A na kursu sam izgubio milion evra – konstatovao je vlasnik Delte, obraćajući se predsedniku sudskog veća Vladimiru Vučiniću.

I zaista, ako se uporede srednji kurs evra od 113, 64 dinara, koliko je iznosio 23. jula 2013. godine, kada je položeno jemstvo, i jučerašnja srednja vrednost evropske valute od 121, 81 dinara, vidi se da je razlika pozamašna.

Naime, da bi položio jemstvo od 12 miliona evra, inače najveće ikad uplaćeno u istoriji srpskog pravosuđa, Mišković je iskeširao 1.363.680.000 dinara. Kada se ova suma u dinarima danas pretvori u evropsku valutu, dobija se iznos od 11.177.704 evra, što znači da je vlasnik Delte za 16 meseci ostao u manjku tačno 822.296 evra. A taj iznos svakim danom raste…

Izvor: Naše novine

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.