Mišković: Ovo suđenje će dobiti međunarodne razmere

Mišković: Ovo suđenje će dobiti međunarodne razmere

Suđenje vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću i još desetorici optuženih za zloupotrebe sa putarskim preduzećima ponovo je danas odloženo za 8. decembar u Specijalnom sudu u Beogradu zbog štrajka advokata.

Iako suđenje nije održano vlasnik Delta Holdinga je tražio zaštitu sudskog veća zbog medijskog vođenja postupka. 

“Ovaj proceš će sigurno dobiti međunarodne razmere i molim veće da se drži zakona” rekao je Mišković, naglasivši da njegova kompanija i porodica trpe veliku štetu zbog procesa.

Sudija Vučinić je rekao da će njegovo veće odoleti svim pritiscima, bez obzira odakle pristižu i detaljno obrazložio svoju odluku da vrati pasoš Miškovićima koju je kasnije Apelacioni sud preinačio naložući im da pasoše ipak vrate sudu.

Mišković je takođe rekao da nema poverenja u pravosuđe Srbije i negovodao zbog odluke Apelacionog suda o vraćanju pasoša.

“Odluka da se vrate pasoši je doneta da ne bi pobegli u inostranstvo, a mi smo već bili u inostranstvu…I pored vašeg odobrenja da putujem ja sam se vratio jer su mediji spekulisali o oduzimanju jemstva… Ne vidim nijedan razlog zašto se ponovo oduzimaju pasoši, a već četiri puta je odluka o obijanju vraćanja pasoša bila ukidana…”, rekao je Mišković.

U poslednja dva meseca, koliko traje štrajk advokata u celoj Srbiji, ovo suđenje je odlagano četiri puta.

Mišković, njegov sin Marko i vlasnik Nibens grupe Milo Ðurašković su pod merom zabrane napuštanja boravišta i oduzeti su im pasoši.

Miroslav Mišković položio je 12 miliona evra u gotovini, kao jemstvo da neće pobeći iz zemlje dok traje sudski postupak, dok su Marko Mišković i Milo Ðurašković dali jemstvo u nekretninama u iznosu od 3,2 miliona evra i 3,7 miliona evra.

Izvor: Tanjug, 17. novembar 2014.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.