Početak izgradnje druge Deltine zadužbine

Početak izgradnje druge Deltine zadužbine

Postavljanjem kamena temeljca Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom „Iskra“, Delta Fondacija najavila je početak izgradnje druge zadužbine Delta Holdinga. Time je obeleženo i 8 godina uspešnog rada Fondacije.

Objekat, u čiju izgradnju će biti uloženo oko 500.000 EUR, Delta Fondacija darivaće gradu Kragujevcu, koji je obezbedio zemljište u neposrednoj blizini spomen parka Šumarice i kompletnu infrastrukturu.

Izgradnja Centra, kojom rukovodi Delta Real Estate, trajaće 6 meseci, a otvaranje objekta planirano je na Đurđevdan, kada se obeležavaju i Dani grada Kragujevca. Izgradnjom Centra „Iskra“ obezbedićemo najbolje uslove za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, ali i podići svest o njihovim mogućnostima i izazovima sa kojima se svakodnevno susreću. Objekat će raditi pod okriljem Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Osnovni podaci:

Centar Iskra prostiraće se na 660 m² i ponudiće:

  • Četiri smeštajne jedinice;
  • Multifunkcionalni prostor za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja;
  • Sportsko – rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, sportskom salom i ordinacijom za psihologa i pedagoga;

Kapacitet objekta, koji će u potpunosti biti arhitektonski prilagođen, bez barijera, sa taktilnim stazama, brajevim oznakama i adekvatnim svlačionicama, iznosi 88 korisnika, od čega je rehabilitacioni deo kapaciteta 21 korisnika, smeštajni 15 korisnika i multifunkcionalni 52 korisnika. U Centru „Iskra“ biće zaposleno 15 stručnih radnika.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.