Objedinjeno suđenje Miškoviću odloženo za 10. februar

Početak objedinjenog suđenja vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM, odložen je danas za 10. februar zbog štrajka advokata.

Miroslav-Miskovic-Specijaln_620x0

Početak objedinjenog suđenja vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM, odložen je danas za 10. februar zbog štrajka advokata.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra zbog nedolaska advokata u sud, a njihovo prisustvo je obavezno.

Sudija Maja Ilić najavila je raspored suđenja do sredine leta, a svi optuženi su se danas pojavili u Specijalnom sudu u Beogradu.

Nakon odlaganja suđenja, kratko su se sporečkali Miroslav Mišković i sudija Ilić oko njene opaske da Mišković “dovodi javnost” dok je on tvrdio da je reč o “stranim posmatračima” te da ne dovodi javnost.

Sudija mu je ukazala da su strani posmatrači sa aspekta suda javnost u sudinici.

Mišković i još 14 okrivljenih iz oba slučaja su sada optuženi u jednom procesu, koji će praktično krenuti ispočetka i vodiće ga sudija Maja Ilić.

Na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila Ðuraškovića koji je optužen u oba slučaja spojeni su postupci slučaja oštećenja putarskih preduzeća u kojem je prvookrivljeni Miroslav Mišković sa slučajem oštećenja FAM-a iz Kruševca. Na optuženičkoj klupi sada su Milo Ðurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi će se ponovo izjasniti o krivici pred novim sudskim većem, a moći će i detaljno da iznesu svoju odbranu ili da je samo dopune.

Protiv Miškovića i Ðuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Mišković, njegov sin Marko i Ðurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

Izvor: Press, Foto: Novosti, A.Stanković

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.