„JA, TAJKUN“: UDŽBENIK EKONOMIJE I HRONIKA SRBIJE NA RAZMEĐU DVA MILENIJUMA

„JA, TAJKUN“: UDŽBENIK EKONOMIJE I HRONIKA SRBIJE NA RAZMEĐU DVA MILENIJUMA

KNJIGA Miroslava Miškovića „Ja, tajkun“ u izdanju Lagune, promovisana je danas u hotelu Kraun Plaza u Beogradu. O knjizi su govorili direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić, novinar i predavač na Fakultetu za medije Voja Žanetić, ekonomski novinar Miša Brkić i autor knjige Miroslav Mišković.

„Knjiga Ja, tajkun je biblija biznisa, udžbenik operativne ekonomije i svojevrsne hronika Srbije na razmeđi milenujuma. Od pada Berlinskog zida i početka devedesetih, Mišković ide u privatni biznis, a Srbije u očivanju državne svojine, Mišković ide u svet, a Srbija se zatvara od sveta, on zna šta hoće i ima viziju, a Srbija ne zna šta hoće i ne vidi budućnost. To je vododelnica civilizacije koja se dogodila kod nas“, rekao je Miša Brkić uz opasku da se vidi gde je danas stigla Delta, a gde Srbija.

„Ova situacija je apsurdna, mi smo na promociji knjige najbogatijeg Srbina, koju je objavio jer su mu uzeli pasoš i ne daju mu ga već pet godina. Ova knjiga je dakle rezultat viška slobodnog vremena najsposobnijeg privrednika u zemlji, koja je u privrednoj krizi. Umesto da mu daju pet pasoša i da mu ne daju da se vrati u zemlji dok ne donese još poslova, poreza i doprinosa“, rekao je Voja Žanetić.

„Osnovno što sam želeo je da ne dozvolim da istoriju srpskog poslovanja za dvadeset ili trideset godina pišu tabloida. Kao učesnik tog procesa hteo sam da napišem istinu, koja je sasvim drugačija od onog što pišu tabloidi. To je moja obaveza, prema porodici, prema Delti, prema Srbiji, da bude zapisano šta se i kako radilo”, kaže autor knjige predsednik Delta Holdinga Miroslav Mišković.

Knjiga „Ja, tajkun“ već u drugoj nedelji izbila je na prvo mesto Lagunine Top liste kao najprodavanija knjiga. Tiraž prvog izdanje je 12.000 primeraka, knjiga se može kupiti u objektima Lagune, knjižare Delfi, preko sajta Lagune, kao i drugim bolje snabdevenim knjižarama.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.