Delta saopštila da je za 9 meseci investirala 27,7 miliona EUR

Delta saopštila da je za 9 meseci investirala 27,7 miliona EUR

Kompanija Delta Holding Miroslava Miškovića saopštila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da je u prvih 9 meseci 2014. godine nastavljen njen snažan razvoj, kroz investicije vredne 27,7 miliona evra. Ove investicije poboljšavaju poslovne performanse kompanije i donose više stotina novih radnih mesta u Srbiji.

Dve investicije već su završene i puštene u rad: druga hladnjača na imanju Podunavlje u Čelarevu (6 mil. EUR) i nova linija za proizvodnju kratke testenine u novosadskom Danubiusu (1,8 mil. EUR), rekao je izvršni potpredsednik Delta Holdinga za operativne poslove Dejan Jeremić. U toku je najveći ovogodišnji projekat kompanije, izgradnja novog distributivno-lostičkog centra Delta Transportnog Sistema u Staroj Pazovi (vrednost 10,2 mil. EUR), koji će doneti i 400 novih radnih mesta. U ovom trenutku izvodi se i adaptacija poslovnog prostora Mala kula u Bloku 19 (3,5 mil. EUR).

I u narednom periodu Delta Holding planira pokretanje velikih projekata, za koje je već obezbeđeno finansiranje u vrednosti preko 200 mil. EUR. Dinamika njihove realizacije zavisiće najviše od efikasnosti i brzine u izdavanju građevinskih i svih drugih potrebnih dozvola. Izdvojeni su najznačajniji projekti:

–               izgradnja šoping-mola Delta Planet na lokaciji Autokomanda u Beogradu. Projekat je vredan 200 mil. EUR, a na njegovoj izgradnji biće zaposleno oko 4.000 radnika.

–               izgradnja novog hotela visoke kategorije i poslovne zgrade za poznatog kupca – veliku međunarodnu kompaniju u Bloku 20 . Poslovna zgrada imaće površinu od 54.000m2, a ceo kompleks doneće posao za 4.000 radnika. Vrednost: 110 mil. EUR

–             izgradnja novog poslovnog sedišta Delta Holdinga  u bloku 19, između Hotela Crowne Plaza i NBGP apartmana. To će biti prva sertifikovana zelena zgrada u Srbiji, na 11 spratova i sa površinom od 20.000m2, u kojoj će raditi 1.500 ljudi. Ova investicija vredna je 25 mil. EUR.

 

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.