Iz Delta Agrara stočna hrana za 7 opština

Iz Delta Agrara stočna hrana za 7 opština

U okviru akcije #ObnovaPoljoprivrede Delta Agrar i Delta Fondacija uručili su 55 tona stočne hrane  poljoprivrednicima u Valjevu i okolini, koji su tokom poplava pretrpeli veliku štetu. 

Ovom donacijom završava se akcija #ObnovaPoljoprivrede u kojoj je Delta Agrar donirao 190 tona stočne hrane u 7 opština koje su najviše bile ugrožene elementarnom nepogodom a to su: Paraćin, Obrenovac, Trstenik, Bajina Bašta, Krupanj, Smederevska Palanka i Valjevo. Vrednost ove akcije je 50.000 evra, a ukupne donacije Delta Holdinga za otklanjanje posledica poplava u hrani, pijaćoj vodi, odeći i novcu dostigle su 438.000 evra. „Značaj akcije #ObnovaPoljoprivrede nije samo u donaciji stočne hrane poljoprivrednicima, već i u želji Delta Agrara da doprinese održanju i jačanju stočnog fonda u Srbiji“, rekao je direktor Delta Agrara Ivan Kostić. Ističući da se razvijenost poljoprivrede u jednoj zemlji meri udelom stočarstva u njenoj proizvodnji, Kostić je podsetio da je u Srbiji taj udeo ispod 30%, a u najproduktivnijim ekonomijama čak 50%.

Poljoprivrednici iz svih 7 opština dobili su od stručnjaka iz Delta Agrara važne i korisne savete u vezi sa prehranom stoke u situaciji nedostatke kvalitetne hrane, kao i tretiranjem zemljišta koje je duže vreme bilo pod vodom. S obzirom na to da je elementarna nepogoda najviše štete nanela upravo poljoprivredi, stručnjaci Delta Agrara i u narednom periodu davaće savete našim poljoprivrednicima.   Kompletan video materijal u vezi sa akcijom #ObnovaPoljoprivrede možete preuzeti na zvaničnom Youtube kanalu Delta Holdinga.

10 S PALANKA 2
Istovar pomoći u Smederevskoj Palanci

 

 

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.