Tadić: Mišković je bio moj najveći politički protivnik

Gostujući na televiziji Vojvodine, Boris Tadić je rekao da će u narednom periodu videti da li će još neko postati deo bloka stranaka, ˝čiji su principi jasno definisani i čiji učesnici nemaju hipoteku učešća u malverzacijama i pogrešnim privatizacijama u prošlosti i imaju jasnu viziju da Srbija treba da ide napred˝.

Ključni protivnici bloka su, kako je dodao, SNS, SPS i sve ostale stranke koje su deo aktuelne vladajuće koalicije.
Govoreći o razlozima odlaska iz DS, on je naveo da nije bio obavešten da DS formira koaliciju sa Novom strankom Zorana Živkovića. ˝Zamislite da su Zoran Živković i Vesna Pešić pored mene na bini za vreme izborne kampanje. Kako da stojim na bini sa onima koji smatraju da sam šef organizovane mafije?˝, upitao je Tadić koji je dodao da izlaskom iz DS-a ˝nije razbio biračko telo, već napravio šansu ljudima koji nikad ne bi glasali za ovakvu DS ili Živkovićevu stranku, da na izborima imaju izbor˝.
Tadić tvrdi da je ˝u vreme Živkovića postojao politički proces davanja depozita banci Miroslava Miškovića, od državnih preduzeća i gradova, koji je omogućio da Mišković za velike pare proda Banci Inteza svoju banku˝. ˝Ogroman teret iz tog vremena DS i ja smo nosili zbog bliskosti s Miškovićem sa kojim nikada ni ljudsku ni finansijsku bliskost nisam imao. Naprotiv, Mišković je bio suštinski moj najveći protivnik u politici u Srbiji prethodnih godina…˝, rekao je Tadić.

Izvor: Tanjug 06. februar 2014.

Post navigation