REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA U 2022. GODINI – 783 MLN EUR PRIHODA

REKORDNI REZULTATI POSLOVANJA U 2022. GODINI – 783 MLN EUR PRIHODA

Delta Holding je u 2022. godini ostvario rekordne rezultate – prihodi od prodaje dostigli su 782,4 miliona evra, što je 30% više nego u 2021. godini dok je EBITDA (operativni profit pre oporezivanja) od 86,9 miliona evra, za 34% viša u odnosu na godinu dana ranije.

„Veoma smo zadovoljni što je najbolji rezultat postignut u godini koja je na globalnom nivou bila izuzetno izazovna“, rekla je Milka Vojvodić, CEO i potpredsednik za ekonomiju i finansije Delta Holdinga na godišnjoj konferenciji za medije. „Ono što nam je omogućilo rekordno poslovanje su pre svega naši ljudi, visokog znanja i motivacije, kao i politika kontinuiranog investiranja u razvoj. U 2022. godini investirali smo 97 miliona evra, dok će u tekućoj godini ulaganja dostići 204 miliona evra.“

Miroslav Mišković

U 2022. godini u budžet Republike Srbije uplaćeno je 164,3 miliona evra. U 2023. godini Delta Holding planira prihode od 920 miliona evra (rast 18%) i EBITDA prvi put preko granice od 100 miliona evra (101,7 miliona, povećanje od 17%).

Ananas, suštinski novo korisničko iskustvo

Na tradicionalnoj godišnjoj konferenciji za medije predstavljeni su rezultati poslovanja svih biznisa u okviru Delta Holdinga sa fokusom na najvažnije projekte kompanije u 2022. godini – 110 miliona evra vredna rekonstrukcija Sava Centra koja je u toku i planirano je da se završi krajem 2023. godine, lansiranje regionalnog e-commerce biznisa Ananas koji je već postigao odlične rezultate u prvoj godini poslovanja sa preko 100.000 veoma zadovoljnih kupaca, i dalje modernizacije i osavremenjivanje poljoprivredne proizvodnje u okviru Delta Agrara koji beleži odlične rezultate u poslovanju ali i izvozu u 2022. godini.

„Ananas je jedno suštinski novo korisničko iskustvo. 97% isporuka realizovano je narednog radnog dana od dana poručivanja. Trend rasta je izuzetan. Iz kvartala u kvartal broj porudžbina povećavan je 3 puta, a promet 2,7 puta“, rekla je Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica Delta Holdinga za strategiju i razvoj. Ona je predstavila takođe i rezultate strateškog projekta investiranja u solarne elektrane na Deltinim lokacijama u 2022. godine čime se postiže efekat smanjenja karbonskog otiska kao da je zasađeno 205.000 stabala, odnosno pošumljeno 220 hektara.

Delta Holding je osnovan 1991. godine u Beogradu a trenutno zapošljava skoro 4.000 ljudi na više lokacija u Srbiji i u regionu. Kompanija svoje poslovanje realizuje kroz pet organizacionih celina: Delta Agrar Grupa, Delta Food Processing, Delta Real Estate Grupa, Delta Distribucija i divizija novih tehnologija. Članice Delta Holdinga bave se agrarnom proizvodnjom, proizvodnjom hrane, izvozom, uvozom, zastupanjem inostranih kompanija, distribucijom robe široke potrošnje, prodajom automobila, razvojem nekretnina i razvojem novih tehnologija.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.