Nagrada Virtus za 2020. godinu dodeljena projektu Naše selo

Nagrada Virtus za 2020. godinu dodeljena projektu Naše selo

Virtus nagrada za filantropiju za 2020. godinu, u kategoriji najinovativniji projekat, dodeljena je Delta Holdingu za projekat Naše selo.

Nagradu Virtus dodeljuje Trag fondacija, počev od 2007. godine, sa ciljem da se prepoznaju kompanije i građani koji svojim filantropskim aktivnostima strateški i dugoročno doprinose razvoju zajednice, a pod sloganom – Da dobro ne ostane skriveno.

Projekat Naše selo je autorsko delo Delta Holdinga, osmišljeno i realizovano u samoj kompaniji, uz podršku partnera koji su se projektu priključili. Projektom su odabrana dva sela u Zaječarskom okrugu, u kojima je pokrenuta modernizacija poljoprivrede, edukacija stanovništva za modernu poljoprivrednu proizvodnju, kao i javni i kulturni život. U ovim selima stručnjaci Delta Agrara održali su brojna predavanja i redovno savetuju proizvođače o savremenoj agrarnoj proizvodnji. Modernizacija imanja omogućena je kreditima koje je obezbedila Erste Banka, a kamatu preuzeo na sebe Delta Agrar. U okviru vraćanja javnog i kulturnog života organizovane su brojne priredbe, radionice i novogodišnje proslave, a najvažnija akcija je renoviranje školskih zgrada u oba mesta.

Sela Mala Jasikova i Dubočane u okolini Zaječara u projektu su od 2018. godine, a Delta Holding planira da Naše selo ove godine proširi na nova naselja u nekom od drugih regiona Srbije.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.