Vučinić više ne sudi Miškoviću

Vučinić više ne sudi Miškoviću

Sudija Vladimir Vučinić ne sudi više vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim u postupku zbog oštećenja putarskih preduzeća.

Ovo je usledilo nakon što je taj postupak spojen sa slučajem “Nibens grupa”. Novi sudija koji će suditi objedinjeni proces je Maja Ilić, saznaje Tanjug u Specijalnom sudu.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je ovaj predlog koji je u ponedeljak na suđenju izložio optuženi Milo Đurašković, inače vlasnik “Nibens grupe”, a u utorak je isti predlog pismeno obrazložio i njegov branilac.

Tanjugu je u sudu rečeno da je predlog prihvaćen, jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su ova postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra jer su advokati u protestu, a njihovo prisustvo je obavezno. Sledeće suđenje Miškoviću bilo je planirano za 29. decembar, ali će novi sudija najverovatnije odrediti i novi termin za objedinjeni proces.

Sudija Vučinić doneo je odluku o vraćanju pasoša Miškoviću, njegovom sinu Marku i Đuraškoviću, a koju je prošlog meseca ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se pasoši ponovo oduzmu.

Protiv njega je vođen i disciplinski postupak pred komisijom Visokog saveta sudstva, koja je međutim našla da sudija nije odgovoran za to što je javno iznosio svoje stavove o tom slučaju i svojim odlukama, kao i detaljima koji su ih pratili u javnosti.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Protiv Đuraškovića vodi se još jedan postupak sa kojim je ovaj spojen, a koji je pokrenut pre slučaja sa Miškovićem.

Izvor: Tanjug

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.