U drugoj polovini godine počinje realizacija velikih građevinskih projekta

U drugoj polovini godine počinje realizacija velikih građevinskih projekta

Delta Holding će do kraja godine započeti realizaciju najavljenih velikih projekata u oblasti nekretnina, saopšteno je na konferenciji posvećenoj rezultatima poslovanja u prvom polugodištu. Već krajem avgusta počeće realizacija projekta Deltine nove poslovne zgrade u Novom Beogradu, a krajem godine i šoping-mola Delta Planet na Autokomandi. 

Ukupni Deltini planovi u oblasti nekretnina vredni su više od 380 miliona evra, a čine ih između ostalih i:
• šoping-mol Delta Planet, investicija od 200 miliona evra, koja otvara 4.000 radnih mesta – realizacija projekta počinje do kraja 2015.
• nova poslovna zgrada Delta Holdinga u Bloku 19, investicija 35 miliona evra, početak realizacije projekta krajem avgusta
• hotel InterContinental u Ljubljani, investicija 35 miliona evra, gradnja počinje na jesen, završetak za najviše 2 godine
• poslovna zgrada i hotel InterContinental u Beogradu, investicija 110 miliona evra, realizacija početkom iduće godine

50 miliona evra za razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije

Delta planira da uloži 50 miliona evra u razvoj voćarstva i povrtarstva na jugu Srbije. Plan je da se podignu zasadi na površini od oko 1.000 hektara, poput zasada jabuka koje Delta već ima u Agraru, a koji predstavljaju najveći voćnjak u jugoistočnoj Evropi.
U ovom trenutku uspostavljeni su kontakti sa lokalnim vlastima u Leskovcu, a namera je da sledeći kontakt bude uspostavljen sa gradskim vlastima u Vranju.

Rekordni prinos ječma i pšenice

U žetvi ječma i pšenice na imanjima Delta Agrara postignuti su rekordni rezultati, koji se bliže biološkim maksimumu koji ove kulture mogu da dostignu. U upravo završenoj žetvi na 5 imanja postignut je prosečan prinos ječma od 8,01 tona po hektaru, a pšenice 8,15 t/Ha.
„Ovih dana čuli smo da će Srbija imati milion tona tržišnog viška pšenice, što se tumači kao dobra vest, a mi smo uvereni u suprotno“, rekao je izvršni potpredsednik Delte za operativne poslove Dejan Jeremić. „Kada pogledate rezultate Delta Agrara, vidite da bi sa našim prinosima Srbija na svojih 550.000 hektara pod pšenicom trebalo da ima oko 3,5 miliona tona tržišnih viškova. To znači da se iza podatka od milion tona viška zapravo krije činjenica da je prosečan prinos pšenice u Srbiji manji od 4 tone po hektaru, što je poražavajuće“.

DSC_5272

Izvoz porastao 2,5 puta za godinu dana

U prvih 6 meseci ove godine ukupan prihod Delta Holdinga iznosio je 26,3 milijarde dinara, dok je u budžet Republike Srbije u istom periodu uplaćeno 5,82 milijardi dinara. EBITDA (operativni profit pre amortizacije) za 6 meseci iznosio je 3,12 milijardi dinara. Prihodi članica: Delta Agrar, Delta Real Estate, Delta DMD i Delta Auto veći su 13,9% u odnosu na isti period prošle godine, a EBITDA za 15,8%.
Delta Agrar je izvezao agrarnih i prehrambenih proizvoda u vrednosti od 39,3 miliona evra, ili 2,5 puta više nego u istom periodu prošle godine. Najviše je porastao izvoz žitarica (27,3 miliona EUR), dok je izvoz prehrambenih proizvoda (iz fabrika Yuhor, Danubius i Mioni) veći za 45,6%.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.