Tužilaštvo se podsmeva zakonu

 

Štampa:

Produžen pritvor Miškovićima i Đuraškoviću

Apelacioni sud u Beogradu produžio je za još tri meseca pritvor Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku i Milu Đuraškoviću, smatrajući da i dalje postoji opasnost od bekstva i uzimajući u obzir težinu krivičnog dela koje im se stavlja na teret, objavljeno je danas iz tog suda.

 

Advokat Miroslava Miškovića:

Tužilaštvo se podsmeva zakonu

Tužilaštvo za organizovani kriminal nameće populističke argumente, a ignoriše pravne predlogom sudu da odbije jemstvo i produži pritvor Miškoviću za još tri meseca, izjavio je danas advokat Zdenko Tomanović, branilac predsednika kompanije Delta Miroslava Miškovića.

Kako je navedeno, po rešenju Apelacionog suda pritvor može trajati najduže do 9. juna 2013. godine.

Miškovići i Milo Đurašković su u pritvoru od 12. decembra 2012. godine, a osumnjičeni su za zloupotrebu desetina miliona evra u preduzećima za puteve.

Izvor: Beta, 8. mart 2013. 

„Slučaj Mišković“ je dokaz da u Srbiji ne morate da izvršite krivično delo da biste bili u pritvoru. Stav tužilaštva je uporno podsmevanje zakonu i činjenicama i dalje obesmišljavanje krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja kroz nametanje populističkih, ali zato ignorisanje pravnih argumenata, i upotreba pritvora suprotno svrsi koju je odredio Zakonik o krivičnom postupku“, rekao je Tomanović.

Post navigation