Suđenje u neuslovnoj sudnici

Na početku današnjeg suđenja Mišković je zatražio od predsednika sudskog veća sudije Maje Ilić da dozvoli optuženima da sede u sudnici jer se ne greje deo za optužene.

Miroslav_620x0

BEOGRAD – Objedinjeno suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenima za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izlaganjem uvodnih reči branilaca optuženih.

Međutim, na početku današnjeg suđenja Mišković je zatražio od predsednika sudskog veća sudije Maje Ilić da dozvoli optuženima da sede u sudnici jer se ne greje deo za optužene.

“Sudija, ovde je hladno i grejanje ne radi. Da li možemo da pređemo u sudnicu”, upitao je povišenim tonom Mišković sa ulaza boksa za optužene koji je ograđen staklom.

Sudija Ilić mu je ukazala da na nju ne može da viče, a potom dozvolila optuženima da pređu u sudnicu.

Advokati Miškovića i njegovog sina Marka svoje uvodne reči dali su na prošlom suđenju, odbacujući sve optužbe i najavljujući da će kao svedoke pozvati bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i bivšeg ministra Slobodana Radulovića.

Na današnjem pretresu uvodnu reč izlagao je advokat Aleksandar Popović, branilac Mišković Predraga Filipovića “Delta brokera”.

On smatra da su dokazi tužilaštva isti kao i dokazi odbrane ali da ih različito tumače.

“Ovo je postupak gde se sudi najvećem privredniku Sudije, gde je dato najvemstvo u istoriji, postupak zbog kojeg su pojedini ministri tvrdili da je počeo štrajk advokata, postupak zbog kojeg su sudije gubile posao i gde ima najviše neuobičajenih sudskih odlika”, naveo je pored ostalog advokat Popović.

On smatra da cela situacija liči na scenario za neki film i pita se otkud Predrag Filiović na optužnici, kada je samo radio svoj posao.

Posle pauze koja je u toku zbog ponovljenog početka suđenja, nakon spajanja dva postupka, odbranu bi trebalo da iznese optuženi Milo Đurašković, vlasnik “Nibensa”, koji se tereti i za malverzacije sa putarskim preduzei fabrikom FAM.

Protiv Miškovića, njegovog sina Marka i Đuraškovića, kao i još osam optuženih, vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra. Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Izvor: Večernje novosti

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.