Sud Miškoviću ne da pasoš ni na dan

Sud Miškoviću ne da pasoš ni na dan

Beograd — Specijalni sud u Beogradu odbio je danas da vrati pasoš vlasniku “Delta holdinga” Miroslavu Miškoviću na jedan dan.

Mišković je tražio pasoš na jedan dan kako bi mogao da otputuje u Ljubljanu i potpiše ugovor o izgradnji hotela “Kraun Plaza”.

Sudsko veće sudije Maje Ilić je zaključilo da iz pozivnog pisma koje je upućeno Miroslavu Miškoviću proizilazi da nije on izričito pozvan da potpiše ugovor i da to može da učini i neko drugi.

“Proizilazi da bi organizatoru bilo drago da prisustvuje. Smatramo da ovom odlukom sud ne ugrožava njegovo pravo na rad, kao i da će posao biti završen i bez njegovog prisustva”, obrazložila je sudija Ilić i navela da on ima pravo da ulozi žalbu na tu odluku u roku od tri dana.

Mišković je taj ugovor trebalo da potpiše 20. marta.

Njegova odbrana je juče sudu dostavila pozivna pisma, uz naznaku da je potpisivanje tog ugovora značajno za Sloveniju kao i za dalje funkcionisanje Delta sistema.

Tužilaštvo se tom predlogu usprotivilo.

Mišković je do sada u više navrata podnosio zahteve da mu se pasoš vrati što trajno što privremeno, ali je sud na te zahteve pozivno odgovorio samo dva puta i to pre spajanja postupaka i promene sudskog veća.

Mišković je bio uhapšen u decembru 2012. godine, a u julu 2013. je pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona u gotovini, kada mu je oduzet pasoš i izrečena mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda.

Inače današnje suđenje je nastavljeno izlaganjem odbrane optuženih iz oba slučaja, a Mišković bi, kako se očekuje svoju odbranu trebalo da iznese pred novim sudskim većem u nastavku suđenja koje je zakazano za 7. april.

Suđenje Miškoviću i još 14 okrivljenih iz oba slučaja su sada optuženi u jednom procesu, koji je u februaru praktično krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Djurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Protiv Miškovića i Djuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Djurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Source: B92

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.