Uručeni ključevi druge zadužbine Delta Holdinga

Uručeni ključevi druge zadužbine Delta Holdinga

Delta Fondacija svečano je uručila ključ „Iskre“ – Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom (OSI) Gradu Kragujevcu. U ime onih kojima će koristiti ova zadužbina, ključ je primio Mikica Budimirović, predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

zadužbina 07
Zadužbina otvaranje uručenje ključeva

Sportski centar otvorila je Upravitelj Delta Fondacije, Ivana Mišković Karić: „Kao što smo obećali, danas u Kragujevcu nastavljavamo duh i tradiciju najvećih zadužbinara Srbije. Budućim korisnicima želim mnogo uspeha u sportskim takmičenjima i neka vam „Iskra“ osvetli put ka uspehu i ostvarenju vaših snova“.

Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu:„Uverenа sam da će ovo impresivno zdanje postati jedan od simbola grada Kragujevca i naše zemlje jer nam je namera da „Iskra“ preraste u regionalni paraolimpijski centar. Na nama je da zadužbinu čuvamo i poštujemo volju zadužbinara, da bude simbol trajnosti, pouzdanosti i večnosti“.

25_Nova_zadzbina_otvaranje

Mesto za rekreaciju, edukaciju, druženje i sportske aktivnosti osoba sa invaliditetom veličine je660m², a njegovi sadržaji nude kvalitetne usluge na prostoru prilagođenom svim oblicima invaliditeta.

Osim 4 apartmanske jedinice, rehabilitacionog dela, „Iskra“ sadrži i teretanu i multifunkcionalnu salu za seminare, edukacije i druženja.

15_Nova_zadzbina_otvaranje

Sadržaji u dvorištu objekta, atletska staza, teren za trening orijentacije osoba sa oštećenjem vida i teren za boćanje, upotpunjuju ponudu ovog jedinstvenog Sportskog centra.

Zadužbina se nalazi u blizini spomen parka „Šumarice“, a za izgradnju i kompletno opremanje objekta Delta Fondacija izdvojila je 625.000 EUR.

Prva Deltina zadužbina zove se Centar “Sunce” za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom. Nalazi se u Beogradu (naselje Bežanijska kosa) i otvorena je 2012. godine.

Svojim akcijama, Delta Holding je obnovio tradiciju zadužbinarstva koja je u Srbiji zamrla posle II svetskog rata, pre više od 70 godina. Pre toga, zadužbinarstvo je bilo duboko ukorenjeno u srpskoj istoriji. Zahvaljujući toj tradiciji srpskom narodu poklonjene su i sačuvane neke od danas najvrednijih zgrada u Beogradu.

 

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.