Odložen početak objedinjenog suđenja Miškoviću

Početak objedinjenog suđenja vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM odloženo je pred Specijalnim sudom za 21. januar 2015. zbog štrajka advokata.

DELTA HOLDING - POSLOVANJE U 2014. GODINI

Mišković i još 13 okrivljenih iz oba slučaja koji su sada spojeni u jedan proces, došli su na suđenje koje je trebalo da se održi u Palati pravde, ali su izostali njihovi branioci. Predsednik sudskog veća koji će suditi objedinjeni proces sudija Maja Ilić je ukazala da će ovaj objedinjeni proces praktično krenuti ispočetka.

Ona je najavila da će se, kada se steknu uslovi za rad, odnosno prekine štrajk advokata, proces intezivirati i cešće zakazivati glavni pretresi.

U prosecu u kojem je Mišković bio prvookrivljeni suđenje je vodio sudija Vladimir Vučinić.

Na današnjem suđenju Miroslav Mišković nije tražio reč, ali je njegov sin Marko, takođe optužen, rekao da smatra da mu treba službena odbrana.

On je potvrdio da su njegovi izabrani advokati i dalje Zdenko Tomanović i Radoslav Baćević, ali da smatra da mu je neophodan advokat po služnoj dužnosti, kojeg bi mu angažovao sud.

Sudija Ilić mu je ukazla da do sledećeg suđenja obavesti sud da li je otkazao punomoćje izabranim braniocima da bi mu na vreme postavio advokata po službenoj dužnosti.

Na optuženičkoj klupi je sada ukupno 15 optuženih, a sa današnjeg suđenja je izostao optuženi Risto Ristić koji je na bolničkom lečenju.

Do spajanja postupaka u slučaju oštećenja putarskim preduzeća u kojem je prvookrivljeni Miroslav Mišković sa slučajem oštećenja FAM-a iz kruševca došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila Đuraškovića koji je optužen u oba slučaja.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njegov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su oba postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića. Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. Godine. Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

Izvor: Studio B

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.