Objedinjeno suđenje Miškoviću počinje sutra

Objedinjeno suđenje Miškoviću počinje sutra

Objedinjeno suđenje vlasniku “Delta Holdinga” Miroslavu Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM trebalo bi da se nastavi sutra u Specijalnom sudu u Beogradu.

Oba suđenja nisu mogla da se održe od septembra zbog nedolaska advokata u sud, a njihovo prisustvo je obavezno.

Suđenja će biti održano u Palate pravde u Savskoj ulici.

Mišković i još 14 okrivljenih iz oba slučaja su sada optuženi u jednom procesu, koji će praktično krenuti ispočetka i vodiće ga sudija Maja Ilić.

U prosecu u kojem je Mišković bio prvookrivljeni suđenje je vodio sudija Vladimir Vučinić.

Do spajanja postupaka u slučaju oštećenja putarskim preduzeća u kojem je prvookrivljeni Miroslav Mišković sa slučajem oštećenja FAM-a iz Kruševca došlo je u prvoj polovini decembra na predlog odbrane vlasnika Nibens grupe Mila Ðuraškovića koji je optužen u oba slučaja.

Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda usvojilo je njegov predlog jer su mahom isti optuženi u oba slučaja, kao i zato što su oba postupka u početnoj fazi izvođenja dokaza.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Ðurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi će se ponovo izjasniti o krivici pred novim sudskim većem, a moći će i detaljno da iznesu svoju odbranu ili da je samo dopune.

Protiv Miškovića i Ðuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Ðurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra.

Izvor: Novi Magazin

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.