Nova farma svinja u Domu Crvenog krsta Smederevo u Maloj Krsni

Nova farma svinja u Domu Crvenog krsta Smederevo u Maloj Krsni

U Domu Crvenog krsta Smederevo u Maloj Krsni danas je otvoren objekat za tov svinja, čija je izgradnja obezbeđena finansijskim grantom projekta „Zasad za budućnost“.

„Izgradnjom ovog objekta, veličine 120 m², kapaciteta 120 svinja, proširen je kapacitet stočnog fonda, a za korisnike Narodne kuhinje, za koje se obroci pripremaju u Domu Crvenog krsta u Maloj Krsni, biće obezbeđen veći broj kvalitetnijih obroka“, rekla je Radica Stanković, upravnica Doma.

ZLA_4189

„Crveni krst Smederevo je naš pouzdan partner, koji ima kvalitetan proizvod i na koga možemo u svakom trenutku da se oslonimo. Mi ćemo i dalje na ovaj način, kao društveno odgovorna kompanija, da razvijamo kompletnu poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji, jer naš zadatak nije da radi samo Delta, već da celo okruženje u kome poslujemo bude što uspešnije“, izjavio je Ivan Kostić, direktor Delta Agrara.

ZLA_4213

Projekat „Zasad za budućnost“ pokrenut je u Delta Holdingu, sa željom da se unapredi poljoprivredna proizvodnja u oblastima voćarstva, povrtarstva i uzgoja svinja, a da se istovremeno pomogne neka od socijalno ugroženih grupacija stanovništva. Organizovan je konkurs za sva socijalna preduzeća, bez obzira na vrstu registracije, pod uslovom da njihov projekat unapređuje poljoprivrednu proizvodnju i delom ili u celini rešava egzistencijalne probleme ugroženih društvenih grupa.

ZLA_4228

Dom Crvenog krsta Mala Krsna posluje u okviru Crvenog krsta Smederevo kao humanitarna organizacija koja radi na zbrinjavanju marginalizovanih grupa i socijalno ugroženih kategorija stanovništva. Dom radi kao prihvatni centar za lica u stanju hitne socijalne potrebe, realizuje program Narodne kuhinje, u okviru koga se pripremaju i distribuiraju obroci za socijalno ugrožena lica. Delegacija Delta Holdinga obišla je i decu u vrtiću kojim upravlja Crveni krst Smederevo.

ZLA_4290

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.