Odbrana podnosi žalbu Evropskom sudu

Odbrana podnosi žalbu Evropskom sudu

Odbrana vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića podneće sledeće sedmice Evropskom sudu za ljudska prava predstavku zbog prekomernog opterećenja Miroslava Miškovića u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Specijalnom sudu zbog optužbi za zloupotrebe sa putarskim preduzećima.

Miškovićev branilac Zdenko Tomanović rekao je novinarima u pauzi suđenja da je žalba u pripremi i da će biti podneta iduće sedmice.

On je podsetio da je Mišković bio u pritvoru sedam meseci, da je za odbranu sa slobode položio 12 miliona evra, da mu je blokirano 40 miliona evra imovine i da mu se ne dozvoljava da putuje u inostranstvo.

Tomanović je rekao da je mera po kojoj se Miškoviću ne dozvoljava putovanje u inostranstvo prekomerna, čak i za praksu domaćih sudova, jer to, kako je naveo, nije uobičajeno čak ni kad su u pitanju okrivljeni za mnogo teža krivična dela.

Advokat je izrazio očekivanje da će Evropski sud razmatrati njihovu žalbu i da će je pozitivno rešiti, s obzirom na njegovu praksu i praksu drugih sudova u Evropi.

Tomanović je prethodno, na suđenju, rekao da danas podnosi žalbu na rešenje kojim je Miškoviću za još tri meseca produžena mera oduzimanja pasoša i zabrana napuštanja boravišta.

Izvor: Tanjug

Post navigation