Mišković tražio sudu da mu vrati pasoš da bi potpisao ugovor za “Kraun Plazu”

Vlasnik “Delta holdinga” Miroslav Mišković danas je podneo zahtev sudskom veću Specijalnog suda u Beogradu da mu se vrati pasoš na jedan dan kako bi mogao da otputuje u Ljubljanu i potpiše ugovor o izgradnji hotela “Kraun Plaza”.

Mišković bi taj ugovor trebalo da potpiše bi 20. marta, a njegovoa odbrana je sudu dostavila pozivna pisma, uz naznaku da je potpisivanje tog ugovora značajno za Sloveniju kao i za dalje funkcionisanje Delta sistema.

Tužilaštvo se tom predlogu usprotivilo, a sudsko veće sudije Maje Ilić će svoju odluku saopštiti sutra u nastavku objedinjenog suđenja Miškoviću i ostalim okrivljenim za oštećenja putarskih preduzeća i kruševačke fabrike maziva FAM.

Mišković je do sada u više navrata podnosio zahteve da mu se pasoš vrati što trajno što privremeno, ali je sud na te zahteve pozivno odgovorio samo dva puta i to pre spajanja postupaka i promene sudskog veća.

Mišković je bio uhapšen u decembru 2012. godine, a u julu 2013. je pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona u gotovini, kada mu je oduzet pasoš i izrečena mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda.

Inače današnje suđenje je nastavljeno izlaganjem odbrane optuženih iz oba slučaja, a Mišković bi, kako se očekuje sutra trebalo da iznese svoju odbranu pred novim sudskim većem.

Suđenje Miškoviću i još 14 okrivljenih iz oba slučaja su sada optuženi u jednom procesu, koji je u februaru praktično krenuo ispočetka i vodi ga sudija Maja Ilić.

Na optuženičkoj klupi sada su Milo Đurašković, Dejan Jeftić, Risto Ristić, Bora Jelić, Branislav Jovasović, Ljiljana Kostić, Srđan Filipović, Miroslav Mišković, Marko Mišković, Milutin Gašević, Zoran Mihailović, Zdravko Rašo, Predrag Filipović, Živojin Petrović i Jadranka Badrić.

Na početku objedinjenog suđenja optuženi su se ponovo izjasnili o krivici pred novim sudskim većem, negirajući navode optužnice. U nastavku suđenja detaljno iznese svoju odbranu ili da je samo dopunjavaju.

Protiv Miškovića i Đuraškovića kao i još osam optuženih vodi se krivični postupak zbog optužbi da su oštetili putarska preduzeća za više miliona evra.

Slučaj FAM pokrenut je pre postupka protiv Miškovića.

Mišković, njegov sin Marko i Đurašković bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Pušteni su da se brane sa slobode uz jemstva od više miliona evra, a pašosi su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Izvor: Blic

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.