Mišković traži da mu se trajno vrati pasoš

Mišković traži da mu se trajno vrati pasoš

Mišković traži da mu se trajno vrati pasoš Vlasnik ‘Delta HoldingaMiroslav Mišković podneo je danas zahtev sudu da mu se trajno vrati pasoš i ukine mera zabrane napuštanja boravišta kako bi mogao da radi, a sud bi o tom zahtevu trebalo da odlučuje sutra.

Miškovićeva odbrana smatra da je jemstvo od 12 miliona evra u kešu, koje je letos položio sudu, dovoljna garancija da će se odazivati na sve pozive suda.
U nastavku suđenja u Specijalnom sudu sudija Vladimir Vučinić saopštio je da će sud o tom zahtevu odlučiti sutra. Za tu odluku potrebno je da konsultuje tužioca za organizovani kriminal.
Mišković je u kratkom obraćanju rekao da je zbog nedavnog odbijanja suda da mu vrati paoš kako bi išao u Holandiju na službeni put pretrpeo ozbiljne probleme u poslu.
Ustav mi garantuje da mogu da putujem a moje osnovno sredstvo za rad je pasoš Ja sam izuzetak u ovom procesu a ne želim to da budem, samo želim svoja prava“, rekao je Mišković kome je danas nastavljeno suđenje zbog optužbi da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za 16.95 miliona dinara, a budžet Srbije za 472 miliona dinara.
Vlasnik “Delta holdinga” pušten je 23. jula iz pritvora da se brani sa slobode na osnovu jemstva od 12 milona evra u dinarskoj protivvrednosti, koje je uplatila njegova kompanija.
Miškoviću je privremeno oduzet pasoš i određena mera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd – PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mesecu.
Krajem decembra bio mu je odobren trodnevni put u London, a sredinom januara sud mu nije odobrio da otputuje u Holandiju.
U nastavku suđenja odbranu će izneti vlasnik “Nibens grupeMilo Ðurašković.

Izvor: Novi magazin (Tanjug), 23.01.2014. godine
Autor: VM

Post navigation