Mišković: Stalo mi je da se ovo što pre završi

Mišković: Stalo mi je da se ovo što pre završi

Beograd — Suđenje vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću nastavljeno je nakon tromesečnog prekida koji je bio izazvan njegovim lošim zdravstvenim stanjem.

Miškoviću je suđenje zbog zdravstvenih problema u decembru 2015. godine razdvojeno od procesa protiv njegovog sina i ostalih optuženih, a danas je nastavljeno izvođenjem dokaza koji se tiču optužbi protiv njega – da je poslovanjem sa putarskim preduzećima izvršio krivična dela poreska utaja u pomaganju i zloupotreba položaja odgovornog lica.

Sud je usvojio predlog Miškovićevog branioca da na svakih sat vremena u toku suđenja pravi kratku pauzu, pošto se ni tužilaštvo nije usprotivilo tom predlogu.

Naime Mišković se požalio sudskom veću da “permanentno” ima visok pritisak, što je, kako je naveo, “opasno za ostale tegobe koje oseća”.

“Meni je stalo da se ovo što pre završi i zato smo predložili pauze”, naveo je vlasnik Delta holdinga i pojasnio da njegov zdravstveni problem može da se reši samo operacijom, dok lekovima koje sada uzima samo održava nivo pritisak.

On je napomenuo da u svojoj firmi, s obzirom na funkciju, provodi najviše četiri sata dnevno.

Suđenje je nastavljeno čitanjem pisanih dokaza.

Dolazeći u sud, Mišković je urtčao preko reda ispred novinara, usput mahnuvši snimateljima i fotoreporterima.

Miškovićevom sinu Marku i ostalim optuženima je 25. februara izrečena prvostepena presuda kojom su oslobođeni optužbi za zloupotrebe kojima su oštećena putarska preduzeća.

Međutim Marko Mišković je osuđen zbog utaje poreza na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara, uz obavezu da njegovo preduzeće “Merainvest” plati porez od oko 320,3 miliona dinara.

Milutin Gašević i Jadranka Bardić su osuđeni zbog pomaganja Marku oko utaje poreza.

Gašević je osuđen na dve godine zatvora i novčanu kaznu od pola miliona dinara, a Bardićeva na godinu dana kućnog zatvora i 250.000 dinara.

Mišković se naime tereti da je Marku pomogao u izbegavanju uplate poreza po odbitku za kapitalni dobitak iz trgovine akcijama PZP Niš.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine.

Posle višemesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.