Miroslav Mišković pravosnažno oslobođen svih optužbi

Miroslav Mišković pravosnažno oslobođen svih optužbi

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Miroslava Miškovića optužbe za pomaganje u poreskoj utaji.

S obzirom na to da je prethodno pravosnažno oslobođen i u procesu za navodnu zloupotrebu položaja, ovim je stavljena tačka na progon Miškovića započet još 2012. godine. Osnivač i predsednik Upravnog odbora Delta Holdinga proglašen je nevinim u svim postupcima koji su protiv njega pokrenuti.

Optužnicom tužioca za organizovani kriminal Miškoviću je stavljeno na teret da je svojim savetima uticao na svog sina Marka Miškovića da utaji porez, prilikom unosa akcija Preduzeća za puteve Niš.

Apelacioni sud, u obrazloženju presude, podseća da je bitno obeležje krivičnog dela utaje poreza to da postoji namera da se potpuno ili delimično izbegne plaćanje poreza i da se ta namera mora nedvosmisleno utvrditi. Po oceni suda, navodi optužnice ne proizilaze ni iz jednog dokaza izvedenog tokom postupka. Naime, iz zapisnika poreskih inspektora koji su izvršili terensku proveru proizilazi da su oni izvršili uvid u sva dokumenta koja su tamo precizno navedena iz čega proizilazi da su sve navedene činjenice bile poznate i poreskim inspektorima koji su izvršili kontrolu.

Što se tiče optužbe da je Miroslav Mišković svojim savetima sinu počinio krivično delo pomaganja u poreskoj utaji, Apelacioni sud je zaključio da su saveti koje je g. Mišković davao Marku Miškoviću pravno dozvoljeni i ne predstavljaju izvršenje krivičnog dela.

Marko Mišković, kao i ostali optuženi u istom procesu: Jadranka Badrić i Živojin Petrović takođe su pravosnažno oslobođeni optužbe za utaju poreza.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.