Kamere u hotelu Crowne Plaza ne snimaju goste

Kamere u hotelu Crowne Plaza ne snimaju goste

Povodom optužbi da u je u hotelu Crowne Plaza Beograd bilo pokušaja špijuniranja premijera, zvaničnim saopštenjem oglasio se ovaj internacionalni hotelski lanac. “Reč je o uobičajenoj proceduri i standardnoj ponudi hotela u lancu Crowne Plaza, pa i u našoj Crowne Plaza Beograd. U svakoj banket sali postoji kamera koja emituje sliku isključivo na ekran koji se nalazi ispred sale. To je sistem koji osoblju hotela služi za proveru zauzetosti sale kako ne bi remetili rad u banket salama”, piše u saopštenju.

“Hotel Crowne Plaza Beograd ponosan je što je za kratko vreme postao domaćin najvažnijih događaja koji se odvijaju u našem gradu, a takav je bio i sastanak Trilateralne komisije održan proteklog vikenda. Ovaj značajni skup protekao je u najboljem redu i uz veliko zadovoljstvo svih učesnika, što su potvrdili visoki predstavnici organizatora”, ističe se u saopštenju Crowne Plaze.

Naime, kamere u hotelima Crowne Plaza ne služe za formiranje video zapisa, odnosno snimanje. Sliku iz banket sala prenose isključivo na ekran ispred sale, u realnom vremenu, uz saglasnost korisnika usluge. Takođe, kamere nisu opremljene mikrofonom, odnosno ne registruju zvuk.

Svaki klijent Hotela Crowne Plaza unapred je obavešten o ovoj usluzi i ima mogućnost da, radi svoje privatnosti, kameru isključi. Organizatori Trilaterale su ovu mogućnost, u dogovoru sa osobljem Hotela, iskoristili.

Crowne Plaza Beograd deo je Intercontinental Hotel Grupe koja ima više od 4.600 hotela širom sveta i svi hoteli izgađeni u poslednjih pet godina imaju ovaj tip kamere.

Crowne Plaza Beograd u oktobru je imala zauzeće soba od 86%, a po anketi gostiju je druga po rangu među svim Crowne Plaza hotelima u Evropi, što potvrđuju brojni komentari na specijalizovanim sajtovima.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.