Druga ULO hladnjača u voćnjaku Delta Agrara

Druga ULO hladnjača u voćnjaku Delta Agrara

U voćnjaku Delta Agrara na imanju Podunavlje u Čelarevu puštena je u rad druga ULO hladnjača kapaciteta 6.500 t. Ukupni kapacitet skladištenja na imanju Podunavlje ovim je dostigao 13.000 t. Hladnjača Delta Agrara u Čelarevu najveća je hladnjača u voćnjaku u Jugoistočnoj Evropi.  

ULO (Ultra Low Oxygen) predstavlja najsavremeniji sistem za održavanje svežine jabuka i do 300 dana. Voćke ulaze u komoru bez ikakvog hemijskog tretiranja, a pred potrošače stižu sveže, kao da su upravo ubrane. Gotovo 90% roda jabuke Delta Agrara pripada prvoj klasi, što je rezultat stalnog usavršavanja i ulaganja u znanje i tehnologije.

Voćnjak Delta Agarara u Čelarevu prostire se na 400 ha i to je najveći voćnjak u jednom komadu u Evropi.

Kompanija Delta Agrar investirala je 6 miliona evra u izgradnju druge hladnjače. Na imanju Podunavlje stalno će raditi 200, a u sezoni 1.000 ljudi.

Miroslav Mišković povodom otvaranja hladnjače rekao je da su rezultati koji se postižu u tom voćnjaku plod ulaganja i primene vrhunske tehnologije koja je najmodernija i najbolja u svetu.

“Od 2005. godine do danas, Delta je u poljoprivredu uložila 240 miliona evra. Rezultati tih ulaganja su prinosi kakve imamo danas, a koji su iznad evropskih prinosa. Ako bi prinosi u Srbiji bili na nivou Deltinih, vrednost poljoprivredne proizvodnje u Srbiji porasla bi za više od milijardu evra”, rekao je Mišković.

“Investiranjem u poljoprivredu dobijamo:
● povećanje izvoza, što utiče na naš platni bilans,
● povećanje profita za proizvođače, što utiče na dobro poslovanje kompanija i malih proizvođača,
● povećanje plaćenih poreza, što je korist za državu,
● novo zapošljavanje, što je interes svih: države, pojedinaca i kompanija“, zaključio je Mišković.

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.