Delta je radila i radi u interesu Srbije

 

Štampa:

Božović: Miškovića neće spasti lobisti!

BEOGRAD – Prozreli ga!

Vladimir Božović, državni sekretar u MUP, potvrdio je pisanje Kurira da je Miroslav Mišković angažovao „Podesta grupu“ da bi ga izvadila iz pritvora!

 

Saopštenje Delta Holdinga:

Delta je radila i radi u interesu Srbije

Kao jedna od najvećih srpskih kompanija, Delta Holding ima praksu da u svim segmentima svog posla angažuje najbolje strane savetnike.

 

Božović je dodao da se u osetljivom trenutku očekivanja datuma za pregovore o članstvu u EU lobiranje „Podesta grupe“ može pokazati kao štetno po Srbiju i njene građane.

– Niko od relevantnih evropskih i svetskih zvaničnika s kojima smo razgovarali nije imao nijednu primedbu na dostignuti stepen i nivo zaštite ljudskih prava u sprovođenju zakona u Srbiji. To su uzalud bačene pare, bojim se, što će istraga i pokazati – naglasio je Božović.

Miškovića, niti bilo kog osumnjičenog. Borba protiv korupcije kojom koordinira prvi potpredsednik Aleksandar Vučić odvijaju se u skladu sa zakonom i Ustavom – rekao je Božović.

 

Analitičar Obrad Kesić kaže da je „Podesta grupa“ jedna od najjačih lobističkih grupa u Americi i da Mišković verovatno ne štedi para da bi izdejstvovao izlazak iz pritvora, ali i da bi povratio svoj uticaj.

– Poznato je da je Toni Podesta vrlo uticajan u Demokratskoj stranci i vladi Baraka Obame, tako da će eventualni rezultati lobiranja tek biti vidljivi – smatra Kesić.

Podsetimo, Kurir je objavio da je vlasnik „Delte“ angažovao lobističku grupu „Podesta“ i platio neverovatnih 20 miliona evra da bi ubedio zapadne zvaničnike da je njegovo hapšenje posledica političkog progona i da Srbija ne poštuje evropske standarde ni zakone.

Blanko jemstvo:

Miroslav Mišković i njegov sin Marko u zahtevu Specijalnom sudu da budu pušteni iz pritvora nisu precizirali iznos jemstva koji nude, saznaje Kurir! – Miškovići su preko advokata iskazali spremnost da ponude jemstvo, i to u iznosu koji sud sam odredi. To govori da ne žale novac da im bude omogućeno da se u nastavku postupka brane sa slobode – kaže izvor Kurira i dodaje da su oni spremni da sudu daju svako svoj pasoš kao garanciju da neće bežati – dodaje on.

Izvor: Kurir, 19. Februar, s. 4, Sandra Mališić 

 

Podesta Grupa je renomirana američka kompanija specijalizovana za odnose sa javnošću, i već neko vreme je angažovana kao konsultant naše kompanije u domenu korporativnih komunikacija. Mi u kompaniji verujemo da ćemo u saradnji sa Podesta Grupom podići kvalitet kompanijske komunikacije sa celokupnom javnošću.

Delta Holding zapošljava sedam hiljada ljudi i sve što radi radi u interesu svojih zaposlenih, i, uvereni smo, u interesu cele Srbije. Dovoditi naše poslovanje u vezu sa pregovorima Srbije i EU predstavlja zlonamernu besmislicu i nastavak bezočne kampanje koja se vodi protiv kompanije i njenog predsednika. Sve insinuacije koje se pojavljuju na ovu temu najviše govore o onima koji ih plasiraju.

Delta Holding, za 22 godine postojanja, predstavlja ambasadora srpske privrede, i ulaže velike napore za podizanje ugleda Srbije u svetu. Stoga u potpunosti podržavamo pristupanje naše zemlje evrointegracijama, kao i svaki korak koji će doprineti poboljšanju standarda i kvaliteta života građana Srbije.

Sektor za korporativne komunikacije Delta Holdinga


Post navigation