DELTA FONDACIJA DA SVI IMAMO JEDNAKE ŠANSE

Od svog osnivanja Delta Holding je pokrenuo brojne donatorske i humanitarne aktivnosti, sa željom da pomogne ljudima u lokalnim zajednicama širom Srbije. Kako bi se na što bolji način sprovele ove aktivnosti, Delta Holding osnovao je Delta Fondaciju 2007. godine. Od tada, Fondacija se neumorno zalaže da širom Srbije oživi duh filantropije i da se reše stvarni, dugoročni problemi u oblasti socijalne zaštite, zdravlja, obrazovanja i kulture, sa naročitim fokusom na pomoć osobama s invaliditetom i deci bez roditeljskog staranja. Od osnivanja, Delta Holding izdvojio je 20,874 miliona evra za humanitarne aktivnosti i društveno odgovorna sponzorstva:

Centar za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom na Bežanijskoj kosi u Beogradu

Centar za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom na Bežanijskoj kosi u Beogradu

DOBROTVORNE DONACIJE DELTA FONDACIJE OD 2007.
Iznos (u EUR)
Socijalna zaštita i zdravstvo 5,640,580.00
Obrazovanje 1,271,887.00
Kulturne i verske institucije 523,509.00
Sport 6,028,925.00
Društveno odgovorna sponzorstva 13,448,888.00
Podrška zaposlenima 4,619,471.00
Ukupno 31,533,260.00

 

Fond za budućnost

Sa diplomcima Fonda za budućnost i Ivanom Mišković Karić, upraviteljkom Delta Fondacije

Sa diplomcima Fonda za budućnost i Ivanom Mišković Karić, upraviteljkom Delta Fondacije 

Od kada je osnovan 2006. godine, osnovni cilj Fonda za budućnost jeste da se motivišu mladi bez roditeljskog staranja za napredak u profesionalnom smislu, kako bi imali bolje šanse da se zaposle, zadrže posao i tako obezbede sebi sigurniju budućnost. Fond za budućnost radi neposredno sa učenicima i pomaže im da izgrade samopouzdanje, unaprede životne i veštine komunikacije i steknu dragoceno profesionalno iskustvo. Osim ovog dvogodišnjeg programa, učenici imaju i dodatnu školsku obuku i upoznaju se sa radnim procedurama u kompanijama članicama Delta Holdinga, gde im se nudi zaposlenje po završetku programa. Od osnivanja, program Fonda za budućnost završilo je gotovo 250 mladih. Delta Fondacija investiraće 316.000 evra u Fond za budućnost tokom narednih pet godina.

Šanse za osobe sa invaliditetom

Centar za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom na Bežanijskoj kosi u Beogradu

Centar za dnevni boravak dece i omladine sa invaliditetom na Bežanijskoj kosi u Beogradu

Nastavljajući svoju misiju pomoći osobama sa invaliditetom, Delta Fondacija je 2012. godine poklonila Gradu Beogradu novosagrađeni, moderni centar za dnevni boravak omladine sa invaliditetom. Ova moderna ustanova prostire se na 2.500m2 i raspolaže potrebnim resursima da se obezbede kvalitetni programi i usluge, u skladu sa posebnim potrebama ove dece. Osim što poboljšava kvalitet života dece, zadužbina oživljava i tradiciju građanskog davanja u Srbiji. Ovo je prva zadužbina u Srbiji nakon 70 godina.

Delta Holding posvećen je i zapošljavanju osoba sa invaliditetom. Delta Fondacija zajedno sa organizacijama i udruženjima radi na poboljšanju položaja osoba sa intelektualnim ili fizičkim invaliditetom, kako bi im bilo olakšano napredovanje u društvenom i profesionalnom smislu. Pre nego što su postali deo zaposlenih u Delta Holdingu, ovi mladi ljudi prošli su kroz edukativne radionice, kako bi stekli neophodne veštine za uspešno obavljanje radnih zaduženja.

Delta Holding aktivni je član Radne grupe Globalnog dogovora Ujedinjenih nacija za socijalnu inkluziju.

Pomoć u urgentnim situacijama

Posle katastrofalnog zemljotresa u Kraljevu, Delta je izgradila tri kuće u selu koje je najviše pogođeno katastrofom

Posle katastrofalnog zemljotresa u Kraljevu, Delta je izgradila tri kuće u selu koje je najviše pogođeno katastrofom

Kada je početkom novembra 2010. godine snažan zemljotres razorio Kraljevo i okolinu, Delta Fondacija spremno je odgovorila hitnom akcijom da se pomogne onima u nevolji. U februaru je Delta Holding uručio ključeve novosagrađenih kuća porodicama koje su najviše pogođene katastrofom. Dodatno, Fondacija je preduzela korake kako bi pomogla poljoprivrednicima u regionu, donirajući 750kg hibridnog semena kukuruza, čija se vrednost procenjuje na 9.000 evra. Za zemljoradnike, po koje je ovaj zemljotres bio razarajući, pomoć je bila ključna.

2014. godine, posle poplava koje su ovog proleća pogodile Srbiju, Delta Holding je počeo obnovu i izgradnju kuća svojih zaposlenih. Inženjeri iz Delta Holdinga izvršili su procenu štete, angažovani su izvođači radova i posle obnove kuće će biti predate njihovim vlasnicima. Sredstva za obnovu kuća obezbeđena su jednim delom iz donacija zaposleni u Delta Holdingu, dok drugi deo finansira Kompanija.

Podrška srpskom sportu

Podrška sportu
Podrška sportu

Delta je bila šampion i u podršci srpskim sportistima. Delta Sport sponzorisao je fudbalsku reprezentaciju Srbije i profesionalne ekipe u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Aktivno je podržavao i vaterpolo i atletsku nacionalnu asocijaciju, kao i neke od vrhunskih mladih sportista, velikih nada srpskog sporta. Delta sponzoriše i FK Napredak iz Kruševca, klub u kom je predsednik Delte Miroslav Mišković započeo svoju profesionalnu karijeru – tim koji je pre toga bio potisnut u nižu ligu, a sada je vodeći u srpskoj prvoj ligi i koji sada igra na obnovljenom stadionu i ponos je lokalne zajednice.

Više o radu Delta Fondacije možete videti na www.deltafondacija.rs