6. CSR izveštaj Delta Holdinga prema novoj GRI metodologiji

6. CSR izveštaj Delta Holdinga prema novoj GRI metodologiji

Delta Holding objavio je 6. Izveštaj o održivom i odgovornom poslovanju i to je četvrti izveštaj koji je kompanija izradila prema smernicama Global Reporting Initiative (GRI) i koji je verifikovao nezavisni revizor KPMG.

Delta je jedina domaća kompanija koja izveštava prema međunarodno priznatoj GRI metodologiji za procenu rezultata na polju društvene odgovornosti i održivog razvoja. Odgovarajući na set zadatih indikatora, kompanija dokazuje stratešku orijentaciju na razvoj kojim se dugoročno ostvaruje ravnoteža ekonomskih, socijalnih i ekoloških ciljeva.

Prošla godina bila je najuspešnija za Delta Holding od početka ekonomske krize i to je omogućilo da se realizuje 490 humanitarnih akcija u kojima je 154.090 stanovnika dobilo pomoć. Osim filantropskih aktivnosti, u 6. Izveštaju o održivom razvoju predstavljeni su i poslovni rezultati članica Delta Holdinga i unapređenja u oblasti zaštite životne sredine.

Iako nije bila obavezujuća za 2014. godinu, kao pionir i lider društvene odgovornosti Delta Holding odlučio je da među prvima izda izveštaj prema novoj, zahtevnijoj G4 GRI metodologiji. Ona se razlikuje po tome što jasno pokazuje nastojanje kompanije da uključi stejkholdere u odlučivanje i posvećenost rukovodstva ekonomskom razvoju, ekologiji, razvoju zajednice i etičkom poslovanju.

Tačnost informacija u Izveštaju na inicijativu Delta Holdinga potvrdio je nezavisni revizor KPMG.

 

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.