2017: godina inovacija u Delta Holdingu

2017: godina inovacija u Delta Holdingu

Delta Holding je u 2016. godini ostvario ukupan prihod od 49,47 milijardi dinara, a EBITDA iznosi 4,4 milijardi dinara. Najveći udeo u prihodu imaju Delta Agrar (54%) i Delta DMD (29%). U budžet Republike Srbije kompanija je uplatila 10,16 milijardi dinara, saopšteno je na godišnjoj konferenciji za novinare u Delta Holdingu. 

Tokom prošle godine, u okviru više od 400 humanitarnih akcija, dodeljeno je preko milion i šest stotina hiljada evra, a konkretnu pomoć dobilo je skoro 70 hiljada ljudi.

Najznačajniju investiciju kompanije od skoro 50 miliona evra predstavlja izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani čije se otvaranje planira u septembru. Deltinim hotelima pridružili su se Holiday Inn i Belexpo centar, a Crowne Plaza zabeležila je rekordnih 100.000 noćenja.

Delta Auto grupa u prethodnoj godini zabeležila je rast prihoda za više od 10%, a Delta Transportni Sistem preko 20% čemu je doprinelo pružanje usluga međunarodnog transporta u čak 36 zemalja. 

U svim Deltinim članicama 2017. biće godina inovacija. 

  • Delta Auto grupa na tržište Srbije uvodi električne modele BMW i3, BMW i8 i hibridna vozila, otvara BMW servis za vozila starija od 6 godina i predstavlja nove BMW, MINI i Honda modele.
  • Delta Agrar planira investicije od skoro 40 miliona evra, što je dvostruko više nego prošle godine, a novitet je podizanje zasada pod trešnjom u okolini Zaječara sa najsavremenijom tehnologijom koja podrazumeva gustu sadnju, sistem za navodnjavanje i prihranu „kap po kap“ i zaštitnu mrežu.
  • DTS uvodi novu uslugu železničkog transporta i otvaranje novih linija zbirnog drumskog transporta za Nemačku i Austriju. U planu je i proširenje poslovanja na tržište Slovenije.
  • Dve najveće planirane investicije Delta Real Estate-a su šoping centri Delta Planet Beograd vredan 200 miliona evra i Delta City Banjaluka vredan 70 miliona evra. Novi šoping mol u glavnom gradu Srbije obezbediće više od 4.000 radnih mesta

Post navigation

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.